23
maj
2015
0
Moa, Alexander och Henning har packat in i lagret

Bye, bye Redding

Tänk att ett år har passerat så fort! Kan inte förstå att vi snart är hemma i Sverige igen. Det är såklart blandade känslor just nu. Älskar människorna här, naturen och församlingen. Men inget slår den svenska sommaren, familj, goa vänner, vår hemförsamling och svensk mat!

När vi kom hit i augusti förra året var Henning bara 7 månader och hade inte ens lärt sig krypa. Nu är han 16 månader och springer. Han har alltså levt större delen av sitt liv här i staterna. Detta är ju det som han tänker på som hem. Kommer ihåg när vi kom tillbaks hit efter en jul i Sverige. Henning blev jätteglad när han såg lägenheten. Lite förvirrande bara för honom med språket då vi skiftar mycket mellan svenska och engelska.

Nu sitter vi här i lägenheten och har börjat att packa ner alla grejerna. Idag hyrde vi en flyttbil för att köra alla möbler, köksartiklar, lampor, lakan och handdukar till ett förråd. Våra fantastiskt goa vänner Malin & David Ekelyck hjälpte oss. Till hösten kommer det en annan svensk familj som ska använda allt.

Det här året har varit otroligt häftigt, roligt och spännande, men också tufft och jobbigt för mig. Det är ju inget att sticka med under stolen att det var ganska ensamt för mig under hösten. De har inte haft något bra sätt att samla ihop alla ”respektive” som inte går i skolan, utan som är hemma med barn. Jag fick två mailadresser och en text att jag kunde kontakta de mammorna. Det är ganska svårt när man kommer till ett nytt land, en ny stad, kultur och med ett ”nytt” språk att försöka ta initiativ att kontakta andra mammor som kommer ifrån olika delar av världen. Men under våren har det varit mycket bättre och jag har under dagarna hängt med härliga människor.

Bortsätt från den tuffa starten så har året varit fantastiskt. Vi har fått lära känna människor som ligger oss varmt om hjärtat. Vänner för livet. Det är spännande när människor från hela världen kommer samman med en längtan av att få upptäcka Guds kärlek och en hunger om mer. Wow, vilka människor!

På måndag lämnar vi Redding och tar sikte mot kusten, Los Angeles och San Diego. Vi ska roadtrippa lite, bada, besöka zoo och ha en härlig semester. Vi kommer att avsluta resan med tre dagar i New York för att efter det ta flyget hem till ett saknat och efterlängtat Sverige! Även om året har varit häftigt och vi har trivts här så finns våra hjärtan i Kungsbacka. Det ska bli så kul att träffa familj och vänner! Håll tummarna för att flygturen hem med Henning i knäet kommer att gå bra! :)

Lämna gärna en kommentar här »

Lämna en kommentar