9
apr
2015
0
Välkommen till Los Angeles, Bethel

En vecka i Los Angeles

Nu var det ett litet tag sen jag kom hem från mitt äventyr i Los Angeles! Från att larmet ringde 3.30 på lördag morgon den 21 mars till jag kom hem natten till söndagen den 29:e har det varit ett fullspäckat schema. Kan börja med att säga att jag har haft det väldigt bra! Men samtidigt är det väldigt skönt att vara hemma i Redding igen :) Gud har gjort mycket under resan och det känns som att han har svarat på en vanlig bön jag har för mitt liv. ”Herre, använd mig!”. Det känns som att jag verkligen blivit använd av Honom och jag försöker fortfarande få ihop vad jag har varit med om och vad som faktiskt har hänt.

Till skillnad från många missionsresor som primärt handlar om att nå ut med evangeliet, be för sjuka etc. så har min resa mer varit mer i en strategisk/profetisk kategori. Det känns som att vi har vart nere och krigat i en vecka. Det var absolut en resa som passade mig bra, även om det såklart också hade varit roligt att också vara med på en resa som har ett mer tydligt uppdrag (mänskligt sett). Resan vi gjorde var den första i sitt slag, som gick till Malibu och västra delen av Los Angeles, och riktade sig till underhållnings-branschen och universitet i området. Det var mycket bön och lovsång, nätverkande med ledare och representation av Bethel, brytande av ny mark för kommande resor, osv. Flera platser vi besökte under veckan var spontana dörrar som Gud öppnade under tiden vi var där, vilket var härligt!


Teamet hade tre bilar, två stora Dodge Caravan och en mindre bil. Jag och Jonathan från Las Vegas var chaufförer för en av bilarna. Jag körde de första 7 timmarna ner till L.A. och under veckan kom det att bli nästan 2 timmars bilkörning per dag. Detta har för övrigt gjort mig till en riktigt bra driver nu efter en vecka i den trafiken. Pacific Coast Highway upp och ner hela dagarna!

Vi checkade in under lördagseftermiddagen på retreatgården ”Mt. Crags” som frälsningsarmén har nere i Malibu. Det var ett stort område med många delar. Boendet vi kom till var ett område kallat ”The Wilderness”. Stugor med nätväggar utan el eller värme. Givetvis chock för många. Vi hade knappt med oss jackor eller filtar. Det fanns bara en toalett med dusch för 17 personer, haha. Det är inte exakt vad man tänker sig ett boende i Malibu. Platsen låg däremot fint och på motsatt sida av berget kunde man se Will Smith’s mansion. Han hade säkert obegränsat med varmvatten också ;)

Efter tre kalla nätter med väldigt lite sömn för vissa personer fick vi en upgrade. Vi fick flytta ner till huvudområdet med rejäla stugor, el, värme och separata toaletter och duschar för herrar och damer. Jag trivdes dock rätt OK i vildmarken. Vi kallade detta nya boende för The Promised Land (det förlovade landet). Detta var bara en av alla detaljer som gav hela resan en profetisk känsla.


Under söndagen delade gruppen upp sig. Jag åkte på gudstjänst till Expression58, som är en snabbt växande kyrka. Med många kreativa uttrycksformer, frihet, karismatik och fantastiska ledare är den ett självklart val för många tidigare bethelstudenter som flyttat till Los Angeles. Huvudpastor är Shawn Bolz, som kom till Redding under den profetiska konferensen som Moa var på.

Efter fantastisk lovsång och predikan fick vi hålla i den sista delen av gudstjänsten. De som hade specifika profetiska hälsningar till personer eller till kyrkan som helhet delade dessa och sedan bjöd vi in till personlig förbön. Ofta används ”ministry line” och så även här. Förebedjarna radar upp sig på en linje längst fram och när man är ledig räcker man upp en hand för att visa detta och ta emot nästa som vill ha betjäning. Jag kan inte påstå att jag är supererfaren när det gäller att stå på ministry line. Jag har försökt passa på att be lite i Bethel, som jag är godkänd för, men ofta har jag varit med Henning under och efter gudstjänsterna så det har inte blivit så mycket av det. Till skillnad från vad jag är van vid från söndagsmöten hemma där enstaka personer kommer fram för förbön, så blev det nästan en chock för mig. I princip alla besökare ville ha förbön från oss och några ville specifikt att jag skulle be för dem. När jag delade ett ord i mikrofonen strax innan, så presenterade jag mig och att jag kom från Sverige. Detta gav väl ett exotiskt intryck :)

När det är en lång kö med människor som väntar på att få förbön så gäller det att slappna av och bara vila i Guds kärlek. Samtidigt behöver man vara tydlig, leda personen och inte låta varje person ta för mycket tid. Två gånger under förbönen fick jag gå ut och dricka vatten för att få lite paus. Predikan handlade om ”hopp” och det kom fram personer som bara grät på min axel. Tre personer som jag bad för hade genomgått skilsmässa, vilket känns som lite väl många för att vara en slump.

Det är väldigt speciellt att vara utsänd av Bethel Church med allt vad det innebär. Det är väldigt kul och samtidigt spännande att representera en så stark församling, kultur och ett sånt gott anseende. Flera personer längtade bara efter att få ett ord från Gud och kom fram med mobiltelefonen på inspelningsläge inför mina böner och profetior. Det är bara att lita på att Gud talar, vilket Han gör hela tiden!

Vi fick en fantastisk start på resan och mötet i Expression58 blev faktiskt en av höjdpunkterna för mig. Under söndagskvällen hade vi en lovsångskväll ute på gräsmattan utanför Pepperdine University i Malibu, tillsammans med studenter som brinner för att se sina vänner för möta Jesus innan examen. Det blev en go kväll och fin utsikt över havet.


Bara en månad innan resan fick vi reda på att en av ledarna inte kunde följa med längre. Hon skulle fungera som samordnare och ledare för lovsången. Tre dagar innan vi åkte fick jag frågan om jag kunde ta det ansvaret att leda lovsången. Detta var faktiskt något jag hade på känn och planerat för från det att jag ansökte om att åka på missionsresa, så jag blev inte överraskad. Däremot var det gott att inte behöva ha prestigen att planera flera veckor i förväg. Nu blev det istället en avslappnad inställning till lovsångsplaneringen, vilket jag föredrog i detta fall.

Lovsång är något jag verkligen älskar att leda och när det gäller den biten så hade jag medvetet väldigt låg profil första delen av BSSM-året. Jag kände inte att jag skulle satsa på lovsången inledningsvis, men allt eftersom har jag fått mer utrymme och blir nu ofta tillfrågad i olika grupper. Kommer kanske skriva mer om detta framöver.


Under måndagen hade vi en dag med en man som heter Doug Addison, mer känd som ”The Tattoo Prophet” (tatuerings-profeten). Han har en speciell profetisk gåva där han utgår från människors tatueringar och drömmar och profeterar och ber för dem. Han har under många år mött människor på stränderna i Los Angeles och skrivit flera böcker om sina erfarenheter. Han är relativt känd inom karismatiska rörelsen i USA och det var en ära att få följa med honom till Venice Beach. Först hade vi utbilding ett par timmar och sedan gick vi ner till stranden och pratade med människor. Vi hade med oss en kamera som vi använde för att ”göra en dokumentär” om tolkning av tatueringar. Människor stod på en kö för att få sina tatueringar uttydda inför kameran. Japp, det är sant. Välkommen till Kalifornien :)


De kommande dagarna besökte vi flera universitet, kyrkor och företag och hade bön- och lovsångsmöte tillsammans med studenter, ledare och pastorer. Mina dagar går väl att beskriva som en timmes bilkörning varvat med en timmes lovsångsledning. Jag orkar inte beskriva alla dagar och möten vi gjorde, men har några highlights:


Vi gjorde inte speciellt mycket outreach på stan, men ett par tillfällen hade vi och jag fick be för en man som gick på kryckor. Jag fick då också ett kunskapens ord om hans dotter. Han sa att han hade två döttrar, men att han inte hade någon kontakt med dem längre. Så vi bad för honom och hans döttrar och uppmuntrade honom. Han kände sig betydligt bättre i benen efter detta! Gruppen har tillsammans flera andra vittnesbörd om helanden på stan och i kyrkor. Bland annat en muslim som blev helad i sin rygg, och en kvinna som blev helad i sina bihålor och kunde andas genom näsan för första gången i sitt liv. Tack Jesus!


Eftersom vi satt mycket i bilen hade vi mycket tid för samtal och bön. Det blev mycket prat om teologi. Veckorna innan hade vi haft mycket undervisning om eskatologi, den yttersta tiden. Så det fanns många djupa frågor och uppenbarelser att samtala kring. Någonting överraskande hände däremot under en av bilturerna och jag vet inte helt hur jag ska beskriva det, men gör ett försök.

På onsdagskvällen hamnade vi på en gudstjänst i Beverly Hills som hålls av Judah Smith, en fantastisk pastor från Seattle. Han flyger ner varje onsdagskväll till Los Angeles för att ha ett ”undercover-möte” för framförallt inflytelserika personer inom nöjesbranschen. Det kommer ofta ”kändisar” på dessa möten och så även denna kväll. Det finns inga kort från vissa delar av resan eftersom vissa möten ska vara en trygg plats för alla personer, utan att behöva hamna på Facebook.

Hursomhelst, Judah predikar ofta ett väldigt enkelt budskap om Jesus – att det inte finns något bättre än det han gjort för oss och att Jesus är den exakta representationen av Gud på jorden. Helt vanlig predikan kanske, men något började hända i gruppen. Nån dag efter att vi som vanligt rullade i den hektiska trafiken lyssnade vi på en podcast av Judah som handlade om att ”Jesus är bättre” än allt annat. Plötsligt blev kontrasten total mot all svårförståelig eskatologi och djupdykning i andliga lagar. Guds närvaro kom in i bilen och jag höll nästan på att krocka två gånger.

Efter denna händelse kom resten av resan att gå under mottot Jesus är bättre! Fortfarande när jag träffar någon i skolan som var i bilen hälsar vi på varandra med ”Jesus är bättre” haha. Han gjorde något med mig den dagen, och Gud lyfte verkligen upp Jesus i våra liv.


Vi var tre svenskar med på resan. Sanna och Anders Alfredsson var också med och de hade ansvaret för dans och konst. Vi var alltså tre svenskar, utsända av en av de mest inflytelserika kyrkorna, sända till en av de mest inflytelserika städerna på jorden, med ansvar för musik, konst och dans. Det är profetiskt för Sverige! Kreativa uttryckssätt kommer explodera i svenska kyrkor kommande år! Vi drömde en hel del och bollade tankar om framtiden för Sverige. Kommer bli spännande!


Vi hade knappt någon ”fri tid” under veckan, förutom fredagen då vi åkte till Malibu Beach och paddlade med surfbrädor, så kallat paddleboarding. Vi såg både sälar och delfiner! Under kvällen fick vi möjlighet att träffa en av producenterna för Bethel Music i Studio City. Därefter åkte vi några kvarter och träffade ett gäng ”kristna, inflytelserika personer”. Vet inte hur jag ska beskriva dem riktigt, men det var skådespelare, musik- och filmproducenter, företagsägare etc. Det var som en hemgrupp med ett 15-tal personer. Spontant på plats fick vi möjlighet att leda lovsång och ge personlig förbön. Det blev lite nervöst och blandade känslor, men nu har jag i alla fall lett min första hollywoodstjärna i lovsång, haha.


Sammanfattningsvis var det en väldigt speciell resa som jag kommer minnas för resten av livet. Gud gjorde saker som jag fortfarande inte riktigt vet vad, men jag väntar med iver på att höra hur det kommer gå för alla människor/grupper vi träffade. Efter ett av lovsångspassen vi hade med ledare i en kyrka fick jag en stark huvudvärk, som en tyngd i huvudet. Har fått samma sak en gång tidigare i skolan, och då var det i samband med ett starkt profetiskt möte.

Vi 17 personer i teamet är väldigt olika som personer. Nationaliteter, åldrar, erfarenheter och gåvor skiljer sig mycket och detta gav gruppen en stor mångfald och gjorde den väldigt dynamisk – där varje person hade en unik roll. Jag har haft många spännande samtal med personer på resan, och jag har nu fler vänner som jag vet att jag kommer vara viktiga för mig inför saker som ligger i framtiden.

Tack alla som har stöttat och bett för mig inför och under resan. Det är gott att vara tillbaka med Henning och Moa igen. Vi har nu också haft besök av Jonathan, Josefine och John. Moa kommer skriva mer om detta framöver. Kram!

Lämna gärna en kommentar här »

Taggar

- -

Du kanske också gillar

Kristi sinne
Låt er förvandlas genom förnyelsen av ert sinne

Lämna en kommentar