31
aug
2014
0
Hörlurar under lovsången

Första dagarna i Redding

Då har vi bott i Redding några dagar nu. Det har varit hyfsat intensivt under helgen som gått. Vi har alla fixat tidsskillnaden rätt bra nu. Henning har varit lite grinig under veckan, men de två senaste dagarna har varit helt OK och ikväll somnade han strax efter 19, vilket är hans ordinarie sovtid. När vi är ute flirtar han med alla som han möter. Eftersom han är världens sötaste barn så skapar han mycket kontakt och alla älskar honom! Jag känner mig såklart väldigt stolt.

Under lördagen besökte vi genom en rekommendation en bilfirma som också säljer begagnade bilar. Försäljaren var en person från Australien som var med i kyrkan, eller Bethel Family som han kallade det. Vi fick ett väldigt bra intryck av ärlighet och hjälpsamhet. Han berättade ett helt galet vittnesbörd om hur han efter en lång tid av bön fått ett möte med Gud och genom ett lotteri vunnit ett permanent arbetsvisum i USA. Nu äger vi en riktigt amerikansk bil, en Cadillac CTS med V6-motor! Det var helt löjligt mycket pappersarbete innan det blev klart. Jag funderade faktiskt först på att ta körkort här (kostnad: $31) för att förenkla försäkringen. Nu har vi lämnat in vår Ford så det blir Cadillac resten av året. Den är väldigt skön att köra!

Fram till november har min ”Revival Group” söndagar klockan 1 pm som sitt möte. Idag var vi alltså på vår första söndagsgudstjänst i Bethel! Riktigt gott att vara tillbaka. Lovsången är så otroligt bra! Man kan verkligen känna hungern efter Gud som alla nya förstaårs-elever har med sig. Eric Johnson predikade om det viktigaste budet, om att älska Herren din Gud. Vi är ofta bra på att älska med förståndet, men att älska med hjärtat… Jag lyckades också hitta och hälsa på min blivande grupp-pastor. Det kommer bli ett grymt år!

Jag och Moa har haft långa samtal med våra nya vänner Chris och Tamsin från Sydafrika. Vi verkar ha mer gemensamt än jag först trodde och det är absolut ingen slump att de var det första paret vi fick lära känna här. Imorgon flyttar de till en annan lägenhet, men vi kommer fortsätta hålla kontakten. De blir antagligen Hennings första barnvakter här :)

Taggar

5 Svar

 1. Lotta

  Underbart att läsa! Längtar verkligen att få komma till er så småningom. Så härligt med bilderna också! Tack!
  Ber för er och framförallt tacksam att det verkar fungerar bra allt! Ha det så gott! Många kramar från mig!

 2. Miriam

  Älskade vänner!
  Så gott att läsa att ni har det bra! HÄRLIGT! Gud har er helt i sin hand!
  Ni är redan saknade! Jag och Viggo kommer på fika snart med vårt privata flyg

 3. UllaCarin

  Läser o tittar på bilder. Blir rörd. Tårarna trillar. Av tacksamhet och saknad. Vänner, bil och ett hem. Pusselbitarna faller på plats. En i taget. Gud har omsorg. Oändligt stor.
  Så lycklig över att ha möjlighet att komma snart!
  Då ska jag läsa Bamse med Henning på möte :)
  Mångalångakramar!

 4. Pingback : Bye, bye Redding - Edsmyr.se

Lämna en kommentar