29
aug
2014
0
Första boendet i Redding

Framme i Redding

Välkomna till USA! Landet där man tankar till halva priset och kortautomaten frågar om man behöver en biltvätt. Där det spelas lovsånger på radion. Och där det tar två minuter innan man är inne på existentiella frågor med främlingar i poolen. Då har vi äntligen stigit ur i ett 40-gradigt Redding!

Efter flygresan stannade vi ett par dagar strax utanför San Francisco för att justera tiden och fylla vår Ford Escape. Vi har hunnit med att köpa en ny barnvagn och en tur till IKEA. Man kände sig stolt över att vara svensk där inne!

I väntan på att vår lägenhet ska bli vår bor vi hos en kvinna bara några minuter från kyrkan. Här bor vi nu också tillsammans med ett trevligt sydafrikanskt par som letar boende inför skolstarten. På BSSM finns studenter från över 60 olika länder. Trots de skilda kulturerna hittar man snabbt mycket gemensamt. Längtan efter en djupare relation med Gud, att få se mirakel, att bli utmanad i sitt kristna liv, och längtan efter att få se sin hemförsamling och stad få bli förvandlad.

Alla studenter är indelade i så kallade ”Revival Groups” med ca 65 personer i varje, som kommer träffas varje vecka under året. Gruppen har en egen pastor och ett gäng interner som jobbar eller studerar på Bethel (efter första skolåret). Jag har nu fått ett mail från min pastor och det kommer bli en välkomstfest på onsdag. Moa och Henning ska också följa med.

Imorgon kväll är det gudstjänst. Det verkar dock som att det rullande gudstjänstschemat för studenter redan är igång, vilket betyder att jag bara får gå på ett (1) möte under helgen. Detta för att minska kötiderna för den lokala befolkningen. Ser fram emot att ha det ”problemet” hemma i Kungsbacka :)

Prayer requests

 • Vi har inget datum klart för när vi får flytta in i lägenheten. Vore skönt om det blir löst så snart som möjligt.
 • Bilen vi har är bara hyrd till tisdag. Vi behöver köpa eller hyra bil för resterande del av året.

3 Svar

 1. UllaCarin

  Tack för bloggen!
  Så härligt att läsa och få en glimt av er vardag. Goa kort som värmer tomrummet här hemma
  Vi ber för hem och bil! Kramar från mor/ svärmor / farmor

 2. Malin

  Härliga bilder! Skönt att höra att ni är framme och ser ut att ha det gott! Här börjar hösten smyga sig på så smått. Kram på er alla!

 3. Lotta & Roger

  Så gott att se att ni är på plats! Kul att följa ert äventyr på denna fina blogg. Längtar efter er goa familj men vi vet att ni har det bra tillsammans. Hörs på Skype!

Lämna en kommentar