23
jan
2015
1
A School of Healing and Impartation

Helandeskola

Nu har skolan redan varit igång tre veckor och tempot är högt! Jag är fortfarande inte helt i fas när det gäller läxorna eftersom jag missade tio dagar av skolan i samband med julen, men är nästan ikapp! Jag tycker denna termin börjat starkare än första, i alla fall för min del. Nu kom man rätt in i rutinerna, språket är där, man är trygg med kamraterna och det förväntas mer av oss.

Jag har lett lovsång första gången i vår Revival Group. Det var roligt och kändes väldigt bra! Ett par personer blev faktiskt helade i vår grupp under lovsången och förbönen den eftermiddagen! Det kommer bli mer lovsångsledning framöver och det är utmanande. På svenska kan jag säkert hundra sånger utantill. Nu börjar jag bygga upp en bank med sånger på engelska och jag kan kanske fem nya lovsånger utantill så här långt. BTW: Bethel Music släpper sin nya skiva ”We will not be shaken” på måndag. Den är riktigt bra! Det är många av de sångerna vi använder som lovsånger här nu.

En stor del av det som gjort Bethel Church världskänt är alla helanden som regelbundet sker här. Varje vecka är det vittnesbörd om helanden som sker både i och utanför kyrkan. Hela den här veckan har vi haft undervisning om helande tillsammans med Randy Clark, Bill Johnson och Tom Jones. Konferensen ”A School of Healing and Impartation” har hållits på Civic Auditorium; det är där vi har våra lektioner.

Kan man lära sig helande på skola? Ja det går bra. Det finns mycket att läsa i Bibeln om helande. På samma sätt som man kan lära sig att be med människor till frälsning, så kan man öva på att be med människor till helande.

Så vi studenter har varit en del av konferensen tillsammans med kanske 700 konferensdeltagare. På dagarna har vi varit med på undervisningen och på kvällarna har vi fungerat som förebedjare. Kvällsmötena är också öppna för allmänheten så det har varit helt fullsatt. Igår kväll blev över hundra personer helade från alla möjliga skador och sjukdomar. Nu ikväll är det möte och Moa där just nu så jag är hemma och pluggar ikapp.

Undervisningen har varit bred med allt från väckelse- och helandehistoria, bibliska grunder för helande, helandetjänstens glädje och sorg, mm. Just det sista tror jag har varit ett av de viktigaste ämnena att prata om, och detta är antagligen anledningen till att kristenheten i stort inte ber så mycket för helande längre. Hur ska man ställa sig att vissa inte blir helade när man ber för dem? Jesus hade ju inte samma problem, för alla som kom till honom blev helade, så vi kan inte bygga en teologi kring något som inte är bibliskt. Det blir inte så bra när man försöker komma med ursäkter till varför inget händer. Det är då lätt att ge upp när man ber och ber och man inte direkt ser så mycket framgång.

Man får helt enkelt lära sig att gå i detta mysterium. En av mina favoritpersoner inom ”gatuevangelisation” är Todd White. Han bestämde sig för att be för sjuka och bad för 750 personer innan han såg sitt första helande. Nu är det betydligt oftare! Tro är något man växer i. Ett är i alla fall säkert. För att se fler helanden behöver vi be för fler personer!

Jag var på New Wines ledarkonferens i Stockholm 2013 med just Randy Clark och detta var en liknande vecka. Jag tycker nog den här veckan i Redding var bättre, för det var mer orienterat kring ett koncept, med en workbook med all undervisning i. Dessutom är det såklart roligare att vara en aktiv del i konferensen :) Det kändes liksom som ”vår konferens”. Det är roligt att vara här i Redding och Bethel Church ett helt år och följa deras konferenser och events som sker under året.

Vädret har varit fantastiskt bra senaste veckan och nu under helgen kommer det bli 24 grader och sol. Det är fint januariväder! Det finns massa fina bilder, bl a från Hennings kalas, men det där får Moa skriva mer om :) Jag måste fortsätta plugga. På måndag ska jag predika på vår Core Group och om ett par veckor ska vi iväg på Ministry Trip till Sacramento. Då kommer vi ha en dag med möten, lovsång, workshops och activation inom profetisk tjänst, bön etc.

Ta hand om er! Kram!

Lämna gärna en kommentar här »

Taggar

- - -

Du kanske också gillar

Lovsång på BSSM
Jesus, tack för Bethel Church!
Alexander kramar Kris
Examen från BSSM 1st year
Sista officiella skoldagen
Sista dagarna på BSSM
Europa ska bli räddat!
Awakening Europe

Lämna en kommentar