28
sep
2014
0

Hennings första månad

Nu har vi varit i Redding i en månad. Har börjat landa, men väntar fortfarande på lägenheten som vi får nyckeln till om ca två veckor. Tiden har gått väldigt fort samtidigt som när jag tänker tillbaka så känns det som om vi har varit här mycket längre än en månad. Med mig och Alex har det ju inte hänt så mycket med utvändigt sätt… kanske någon rynka mer. Förhoppningsvis kommer vi inte se alltför välmående ut till jul när vi kommer hem. Här finns det ”junkfood” överallt. Behöver inte åka långt för att hitta något friterat. Mer har nog hänt med Henning.

Jag kan berätta lite om min upplevelse sedan vi landade i staterna när det kretsar kring Henning (mat, sömn och utveckling). Var helt säker på att det skulle finnas mycket barnmat i matbutikerna… ni vet amerikanare och mycket av allt… Jag är så van vid att det finns ett stort utbud av barnmat i Sverige så när jag kom in en matbutik här i Redding så fick jag en liten chock. Nästan ingen barnmat!! Tur att jag bunkrade upp med välling från Sverige! Huslig som jag är (not!) så har jag lagat nästan all barnmat själv nu. Tur att Henning inte är kräsen! Han har börjat använda sina fem tänder och äta lite större bitar så snart behöver jag inte puréa ner allt till en tråkig sörja.

Vi tycker oss se nya framsteg varje vecka med Henning. Han växer så det knakar. Han har inte börjat krypa än och kommer nog aldrig att göra det heller. En bestämd kille som säger ifrån när han hamnar på magen. Han kan stå med stöd mot något/någon. Tar gärna några steg om vi håller hans händer. Det bästa som finns är att bada! Älskar att sitta och plaska med vatten. Klappar händerna ofta. Hennings favoritleksak just nu är några färgglada plastringar som han trär runt en cylinderformad kona. Sömnen fungerar ganska bra. Sover oftast hela nätterna, men vaknar ibland några gånger om nätterna och är ledsen. Tror att han drömmer lite mer nu när han tar in mer intryck från omvärlden. Tydligen något som ingår i den fasen i livet som han är inne i just nu.

Henning älskar att flörta med andra människor på avstånd. Sjukt läskigt när de kommer för nära! Om någon annan försöker hålla honom så vill han tillbaks till sina stora idoler. Separationsångest heter det tydligen. Detta gör det lite svårare för oss att lämna bort Henning för en dejtkväll. Men vi ”lurade” honom i fredags! Vi kom iväg på vår första dejt här borta. En fantastisk svensk tjej satt barnvakt och vi kom ut på Kari Jobe-konsert och pizza med ett stort gäng av Alex vänner. Riktigt kul kväll!

Hoppas ni har det fint i Sverige! Saknar er!

Massor med stora kramar

 

Taggar

Du kanske också gillar

Caleb blickar ut över dimman
Retreat

Lämna en kommentar