5
mar
2015
1
Kristi sinne

Låt er förvandlas genom förnyelsen av ert sinne

Förra veckan var Bethel Prophetic Conference som är en årlig, populär konferens. Moa gick på konferensen och har mycket spännande att berätta! Gästtalarna Leif Hetland och Shawn Bolz gästade också oss i skolan. Shawn är pastor i kyrkan Expression58 i Los Angeles och är känd bl a för sina skarpa ”kunskapens ord”. Innan sitt besök i skolan hade han bett för oss och skrivit ner ord som han fått från Gud. Under slutet av lektionen läste han upp några och jag var en av personerna som han hade en hälsning till! Det var en väldigt speciell och härlig upplevelse och ett minne för livet, som jag gärna berättar mer om vid tillfälle :)

Vi hade stora förväntningar inför året i USA, men det var lite svårt att sätta fingret på exakt vad vi förväntade oss. Redding är en väldigt speciell plats. Att få möta Gud här, få fantastisk undervisning, uppleva helanden, mirakler, människor som blir fyllda av Anden etc. var självklart något som vi förväntade oss. Det är fortfarande en bra bit av skolåret kvar och många spännande händelser väntar, inte minst missionsresan, som är betald och klar! Vi åker ner mot LA den 21 mars. Så förväntansfull över hur Gud kommer använda oss där!

Även om det är svårt att se hela bilden så tänkte jag börja sammanfatta lite i taget av vilka områden det verkar som att Gud jobbat på mest med mig under detta år.

Anpassa er inte efter den här världen, utan låt er förvandlas genom sinnets förnyelse, så att ni kan pröva vad som är Guds vilja, det som är gott och fullkomligt och som behagar honom.

– Rom 12:2

Den här bibelversen är fantastisk. Den tar bort alla gränser och glastak från våra liv. Det finns ingen gräns för hur mycket vi kan förnya vårat sinne och ingen gräns för hur mycket vi kan bli förvandlade. Vad är det som styr mina beslut, känslor och dagar?

Förnyelsen sker inte genom att sitta i kyrkan, lyssna på predikningar och läsa Bibeln, vilket alla självklart är exempel på väldigt bra saker att göra. Detta har jag också gjort under många år. Vi förnyar vårt sinne genom att ta specifika sanningar i Guds ord och säga ”Nu ska jag börja tro på detta!”.

Henning springer runt som en galning nu! Han nöjde sig inte med att krypa. Vad skulle hända om han beslutade sig för att hans framtid baserade sig på tidigare erfarenheter? Han kanske skulle tänka ”Jag har aldrig gått förut, så uppenbarligen har jag inte gåvan att kunna gå. Jag har nog bara gåvan att krypa.” Men han gjorde inte så. Han tittade på sina föräldrar, hur de gjorde

Så ska vi också göra – titta på vår pappa Gud (Jesus) för att avgöra vad vi kan, och vilka vi är!

Tidigare tror jag att jag förnyade mitt sinne med både känslor och tidigare erfarenheter. Nu tar jag istället sådant som finns tillgängligt för oss genom Jesus seger. När vi förnyar vårt sinne med sanningar om vilka vi är, istället för tidigare erfarenheter, kommer vi så småningom göra sanningarna till vår erfarenhet. Det är omöjligt att förnya sinnet med sanningar och inte förvandlas. Att förnya sinnet är ingen engångsupplevelse utan något man gör under hela livet. Som jag skrev tidigare finns det ingen gräns för hur mycket man kan förnya sinnet och förvandlas.

En av personerna som påverkat mig mest genom sitt liv och undervisning när det gäller detta är Steve Backlund, som är ledare för mitt spår, Church Leadership. Jag funderar på att översätta någon av hans böcker till svenska i höst.

Nu har Moas föräldrar Lotta och Roger kommit hit till Redding och bor här med oss. Det är härligt!

Taggar

- -

Du kanske också gillar

Välkommen till Los Angeles, Bethel
En vecka i Los Angeles
Min smågrupp
Mitt spår på BSSM

1 Svar

  1. Pingback : En vecka i Los Angeles - Edsmyr.se

Lämna en kommentar