29
Nov
2014
7
Alexander Edsmyr och Alexander Yngfors dyker

Min fantastiska och älskade vän, Alexander Yngfors

De senaste dagarna har varit de kanske värsta i mitt liv. Min älskade vän Alexander Yngfors har flyttat hem till himlen. Beskedet kom som en chock. Eftersom jag är på andra sidan jorden känns allt som händer i Sverige lite som i en annan värld. Fastän jag vet att det är sant så kommer tankarna ibland att jag ändå får träffa dig till jul som vi skrev om för bara en vecka sedan. Det känns som att jag checkat in på en flygplats och sagt hejdå till en familjemedlem, som jag inte kommer träffa på länge. Nu går jag bara och väntar på att flyget ska gå iväg, tittar i olika butiker, läser information på tv-apparater och längtar tillbaks.

Du var en av mina allra bästa vänner! Jag har haft dig under hela mitt kristna liv. Från att vi som tonåringar läste bibeln tillsammans, lyssnade på inspelade predikningar, pushade varandra att gå fram för förbön tillsammans i kyrkan, utforskade tungotalet tillsammans, så har vi fortsatt att följas åt. Jag ryckte in i lumpen och sedan började du på en bibelskola. Därefter har vi bott och jobbat på skilda platser, men i princip varje jul, påsk och sommar så har vi träffats. Vi har då samtalat, varit ute på äventyr, bett för och uppmuntrat varandra, visionerat om framtiden och bara haft det gött. Du lagade mat och jag försökte hjälpa till och lära mig något av dina improviserade recept. Du var den roligaste, mest hängivna och fantastiska vännen! Jag såg fram emot nu i jul då jag skulle få uppdatera dig på allt som händer i mitt liv här borta.

Jag vet inte vad som hände inom dig de sista månaderna och hur det kunde ta slut så som det gjorde. Vi skulle ju kämpa tillsammans för Guds rike! Det var inte meningen att skiljas. Vi såg ju båda fram emot en livslång relation. Jag har inte så många nära vänner. Men du var en av dem, och du kunde tala in i mitt liv. Jag tyckte om när du gjorde det för du var den ärligaste människa jag kände och du hade alltid sån visdom från Gud. Jag tror inte du förstod hur mycket du har betytt för mig och för den jag är idag.

Ingen kunde predika och citera Bibeln som du – det var så naturligt för dig. Jag har alltid varit lite smygavundsjuk för jag har inte lika lätt att uttrycka mig utan får kämpa med det :) Du var den bästa predikant jag kände, både hur du la fram ordet men också hur du levde efter samma principer. Du hade också alltid ett ord när vi träffades. Ett av dina favoritlöften i Bibeln var från Första Johannesbrevet 3:2.

Mina älskade, vi är nu Guds barn, och vad vi skall bli är ännu inte uppenbarat. Men vi vet att när han uppenbaras, kommer vi att bli lika honom, ty då får vi se honom sådan han är.

Nu har du tagit dig ur tid och rum och får se Fadern sådan som Han är. Inte bara som en gåtfull spegelbild utan ansikte mot ansikte! (1 Kor 13:12) Det var ju gött för dig, men åh vad jag längtar efter dig här. Jag kommer hem om några år, men det finns väldigt mycket att kämpa för på jorden. Åren kommer gå fort, men minnet av dig och det du påbörjat i många människor kommer växa och finnas kvar hos oss fram tills dess.

Vid en period för några år sedan pratade du mycket om ”lovets offer”. Det är inte när känslorna är positiva och det är gött att lovsjunga i tacksamhet som det betyder mest. Det är under svårigheter och uppgivenhet som vi erbjuds en möjlighet att verkligen ge ett offer till Gud i form av lovsång och glädje. Jag ska försöka ta denna möjlighet att tacka Herren för att Han alltid är god, genom allt. Det vet jag att du hade velat att jag gjorde. Jag vet ju att också att du nu sitter tillsammans med Honom.

Det kommer ta lång tid att bearbeta alla minnen och jag kommer gråta många gånger framöver. Alla bilder på oss ligger hemma i Sverige men dessa två hittade jag från ett par av våra äventyr. Jag älskar dig min bror. Önskar att jag kunde gjort något mer för dig när du var här. Jag vet att du har det bra nu.

Vi ses i himlen!

6 Svar

 1. Viktor Pihl

  mitt hjärta blöder precis som ditt , jag finns här för dig min vän.
  Vi får be ihop, vilka roliga stunder vi haft med vår vän.

 2. Malin Sundemo

  Så fint, vackert och vist Alexander! Han lämnar ett stort tomrum efter sig för många här på jorden men tänk att vi får möta honom i himlen när vi kommer dit, då står han där med öppna armar och ett stort Alexander-leende!

 3. David Yngfors

  Tack Alexander för dina fina ord om min bror. Vilka härliga bilder på er två. Det är så jag minns honom. Vi gråter tillsammans med dig och längtar efter samma dag då vi får återse vår älskade Alex och stå heliga och fläckfria inför Jesus som är vårt hopp.

 4. Maggan

  Tack för ett fint inlägg om Alex! Kände honom aldrig personligen men träffade honom vid några tillfällen i ett kristet sammanhang. Han verkade vara en fin och äkta person, och det smärtar mig att han har lämnat jordelivet. Hade själv kunnat slutat mitt liv som han. Kan bara konstatera att det finns mycket vi inte vet om varandra, och mycket som inte syns på ytan av en människa. Nu har han det som sagt bra hemma hos Jesus. Ta hand om er därute!

 5. Jag blev också fruktansvärt ledsen. Alexander har vid några tillfällen hälsat på och predikat i vår lilla pingstförsamling i Sellnäs. Han var så omtyckt och vi var alla så glada när han besökte oss. En gång hade han bett för mitt onda knä som hade plågat mig så länge så jag t.o.m. under en period använde kryckor. Knäet blev bra, tack och lov.
  I söndags fick jag höra den tråkiga nyheten och ville inte tro att det är sant. Har tänkt så mycket på honom under de här dagarna, varför, om något gick fel osv. Delar sorgen med hans familj och alla som haft förmånen att träffa och uppskatta honom. Det är precis som du också nämner Maggan, det är mycket som vi inte känner om varandra och mycket som inte syns på ytan. Sköt om er alla och ge inte upp hoppet, vi lever i en svår tid och mycket vill förmörka vår horisont. De som står i frontlinjen är dem som ofta får ta emot onda attack. Tänk på det alla ni som är unga och har alltid er hopp på Honom som är den gode herden och vill bära sina lamm i sin famn och finns där i livets alla omständigheter. ”…Inte ens i den mörkaste dal fruktar jag något ont, ty du är med mig,
  din käpp och din stav gör mig trygg…” Psalm 23.

 6. Pingback : I'll be home for Christmas - Edsmyr.se

Lämna en kommentar