26
Nov
2014
0
Min smågrupp

Mitt spår på BSSM

Här kommer en liten uppföljning på inlägget om ledarskap jag skrev i början av oktober.

Jag blev vald till smågruppsledare :) vilket såklart är väldigt roligt! Det kändes tidigt att jag var den naturliga ledaren i min grupp och det beror nog delvis på att jag förstod dynamiken i samtalen och kunde hjälpa alla komma till tals. För ett par veckor sedan hade vi ”avskiljning” av smågruppsledare. Det tog ungefär en timma :) Först presenterades vi inför den stora gruppen och varje smågruppsledare fick välja en person i sin lilla grupp profetera över inför alla. Därefter gick vi ner på knä och dubbades till ledare av vår pastor som hade med sig ett samurajsvärd, haha. Hennes ”interns” hade små svärd. Så gick de på ett led ackompanjerat till fiolspel och lovsång. Den lilla gruppen kom sedan fram och bad och profeterade oss – sina nya respektive ledare. Så nu är jag riktigt smord att leda resten av året! Det är en härlig grupp jag har. Alla är internationella studenter – från Mexiko, Taiwan, Schweiz, Irland och jag från Sverige. Vi träffas på måndagseftermiddagar, ber för och uppmuntrar varandra, sjunger lovsång och samtalar kring något ämne. Vi ledare träffas också en gång i veckan för lite träning.

Church Leadership

Vi fick möjlighet att välja ett spår för resten av året. Jag kom in på Church Leadership (ledarskap i kyrkan). Om att bygga en stark och hälsosam kyrka där en väckelsekultur kan växa och bäras upp från generation till generation. Ledare i kyrkan är givetvis ryggraden i detta så kursen tar upp mycket om ledarens identitet, tankesätt och gruppdynamik, relationer osv. Förutom en lektion i veckan så har vi lite extrauppgifter under året. Bland annat ska jag besöka ett par kyrkor och komma med respons på deras gudstjänstliv, skriva och hålla en predikan, intervjua en senior pastor, lite extra bokläsning etc.

Spåret leds av en man som heter Steve Backlund. Han är lite av en legend här och fokuserar mycket på undervisning om att ”förvandlas genom sinnets förnyelse” och att glädjas mycket i tjänsten vi fått av Gud – att leva i hoppfullhet och prata mycket om detta och skratta! Gärna identifiera lögner man tror på och skratta åt dessa också tills man inte tror dem längre :) Nu är det ju dessutom Thanksgiving här i USA, så tacksägelse till Gud och hopp har varit i fokus senaste veckan generellt. Vi har haft tre lektioner i spåret så vi är igång! Det härliga är att de talare vi har är personer som själva grundat kyrkor och varit med om alla möjliga misstag, och framgångar. Man blir inspirerad!

Imorgon ska vi på en riktig amerikansk Thanksgiving-middag hos en familj i Redding. Jag vet inte riktigt vad vi ska förvänta oss, men det lär bli mycket mat i alla fall :)

Ha en riktigt bra första advent!

Taggar

Du kanske också gillar

Kristi sinne
Låt er förvandlas genom förnyelsen av ert sinne

Lämna en kommentar