28
jun
2015
0
Henning på golvet

New Wine Sommarkonferens 2015

Nu har vi varit hemma i Sverige i snart tre veckor. Vi har haft det väldigt bra, och det har också varit intensivt. Förra veckan spenderade vi i Vänersborg för New Wines årliga sommarkonferens. New Wine som rörelse och nätverk är fantastiskt bra! Eftersom det inte är knutet till något specifikt kristet samfund och har många liknande värderingar som Bethel Church har det växt fram till att bli en plats för svenska BSSM-studenter att träffas, umgås och tjäna tillsammans. Från tisdag till onsdag hade vi ett eget dygn tillsammans där vi lovsjöng, åt mat, spelade volleyboll och bad och uppmuntrade varandra. På onsdagskvällen började konferensen i Vänersborgs arena och de som kunde var med som förebedjare.

Det finns mycket att säga om New Wine, men för att beskriva det lite kort så är det en spjutspets i Sveriges kristenhet för vad Gud gör just nu. Det är ett nätverk för församlingar som vill se förnyelse. ”Lokala församlingar som förändrar nationer”. Främsta värderingen är tillbedjan och mycket tid tillbringas under möten i lovsång – inte med syftet att förbereda för en predikan eller nå ut med ett budskap – utan för att vara den främsta mötesplatsen med Gud. Tack till Alfred Nygren med team som leder detta fantastiskt bra! Jag är övertygad om att anledningen till att New Wine i Sverige växt så snabbt är för det stora fokuset på tillbedjan. Ledarna går verkligen före och låter Gud förlösa apostolisk kraft genom lovsången.

Du kan läsa mer om rörelsen på www.newwine.se.

I årets sommarkonferens medverkade bland annat Christy Wimber från USA (sonhustru till predikanten John Wimber) och Julian & Sarah Richards från Wales. Mycket undervisning om Guds rike, en apostolisk tid och om tjänstegåvorna. Just tjänstegåvorna är något som New Wine trycker mycket på detta år och säger att de kommer fortsätta med tills det slår igenom i landet. Jag skrev i höstas om tjänstegåvorna i funktion i Bethel här. Jag tror detta är väldigt viktigt för Sveriges församlingar att ta närmre sitt hjärta.

Detta var tredje året som jag och Moa var med på sommarkonferensen. Sedan vi var med första gången har vi prioriterat detta och kommer att fortsätta göra det. Kändes också i år härligt att stå sida vid sida med kompisar från bibelskolan och tjäna tillsammans som förebedjare. Gud berörde och helade många under veckan. Jag har inte upplevt en större enhet någon annanstans än det som händer i New Wine. Det gemensamma, starka riktade fokuset mot Guds hjärta drar verkligen till sig Hans närvaro! Antalet deltagare växer för varje år och jag tror att betydligt fler kommer upptäcka detta framöver. Speciellt roligt också var att se så många från Kungsbacka och vår församling komma och vara med. Räknar ihop till totalt 29 personer + barn som var med åtminstone ett kvällsmöte! Wow!

Nu sitter jag på tåget till Jönköping för ett par dagar på kontoret. Fullt fokus på jobb den här veckan, men redan nästa vecka åker jag och Moa på torsdagen till Tyskland och Awakening Europe!

Blessings!

Lämna gärna en kommentar här »

Taggar

- - -

Lämna en kommentar