26
sep
2014
0
Caleb blickar ut över dimman

Retreat

Den här veckan har det inte varit vanlig skola, utan alla elever har istället varit på retreat under olika dagar. Min grupp var borta under tisdag till torsdag, ca 2,5 timmar bilkörning norrut på ett ställe som heter JH Ranch. När jag först hörde att vi skulle på retreat trodde jag att vi skulle iväg på några tysta dagar, sitta ensam, läsa bibeln, etc. Jag såg faktiskt fram emot det :) Men det är inte den innebörden ordet har här. Detta var mer som ett ungdomsläger.

Ranchen erbjöd en härlig omgivning uppe i bergen, god mat, aktiviteter och möten. Vi killar i gruppen (ca 20 st) bodde tillsammans i en stuga. Jag gillar verkligen gänget. Efter dessa dagar har jag lärt känna dem mycket bättre. Det är ödmjuka killar i olika åldrar, från olika länder, med olika bakgrund. Det blir ofta teologiska samtal och detta är en grupp som kommer hjälpa varandra att växa! Vi har nu dessutom blivit indelade i mindre grupper med fem personer i varje grupp, som under året kommer träffas en gång i veckan för att kunna gå lite djupare.

Mötena på kvällarna var riktigt bra! Undervisningen handlade om att ta tid att lyssna till vad Gud vill säga och till var och en under året. Vi bad för genombrott när det gäller hinder som behöver övervinnas för att växa som lärjunge och låta Gud komma närmare. Genom alla upplevelser vi kommer få vara med om under året med mirakler, Gudsnärvaro etc. så är det lätt att allting bara är häftigt och man kör på. Det är mycket läsning, läxor, aktiviteter etc. och man känner sig lätt överväldigad av allt som är planerat. Intimiteten med Gud är därför väldigt viktig och att lyssna på vad Han vill säga personligt till mig under året. Eftersom varje person som går BSSM är i så olika stadier i livet finns inget gemensamt mål för hur man kommer ut ur skolan. Vissa som är här kommer direkt från gymnasiet, några har varit pastorer i många år, andra har gjort doktorsavhandlingar i både grekiska och hebreiska. Ett lyckat bibelskoleår betyder att man har vuxit i sin relation med Jesus.

Andraårseleverna var också med på veckans retreater. De är ofta med som förebedjare etc. och ”övar” på oss från första året. Första dagen hade de ”profetiska stationer” där de på olika kreativa sätt uttryckte hur Gud talade över våra liv med konstverk, musik etc. Många fick uppleva Gud på ett nytt sätt under retreaten!

Ikväll blir det konsert med Kari Jobe och Henning kommer få barnvakt för första gången här :)

Taggar

Du kanske också gillar

Hennings första månad

Lämna en kommentar