2
jun
2015
0
Branta klippor som utsikt bakom Moa och Henning

Road trip längs med kusten

För en vecka sen tog vi semester! Så i måndags förra veckan flyttade vi ut det sista från vår lägenhet och lämnade Redding. Vår USA-semester består av tre delar. Först road trip längst Pacific Coast Highway (Highway 1). Därefter ungefär en vecka i San Diego. Till sist tre dagar i New York. En riktig drömsemester :)

Vårt första stopp på bilturen blev vid Vacaville Premium Outlets, ett par timmars bilfärd söder ut. Där fyllde vi på resväskorna lite med saker vi behövde, bland annat ett par nya badbyxor till mig ;) Efter shoppingen körde vi strax norr om San Francisco, tog Golden Gate över till stan och därefter var vi igång. Målet var att köra i snitt 3-4 timmar bil varje dag längs med Stilla havskusten tills vi kom ner till San Diego. Totalt blev det under fem dagar ca 150 mil i vår svarta Chevrolet Equinox, innan vi checkade in på hotellet i San Diego, på gränsen till Mexico. Det är där jag sitter nu och skriver.

Under första veckan har vi upplevt mycket och sett många vackra platser. Henning har ätit många påsar snacks, men han har skött sig väldigt bra hela resan! Vi har inte hunnit se precis allt, men av de platser vi passerat och sovit på skulle vi rekommendera att dig som funderar på semester här att stanna lite extra i:

Carmel, ett mysigt ställe med lite gammaldags stadskänsla och fin strand. Tänk ett bra ställe att spendera sin honey moon :)

Bilkörningen därefter, ner till San Simeon. Otroligt vackert! Här kör man inte speciellt fort, för man vill njuta av utsikten. Det är ofta denna sträcka man hör om när folk pratar om att köra längs Highway 1.

Stränderna söder om Los Angeles. Huntington Beach, New Port, osv. Här är södra Kalifornien som bäst om man vill ha semester med sol och bad. Breda, långa stränder, Baywatch och Sunset beach.

Detta är vår första riktiga semester som familj. Det ser romantiskt och skönt ut på bilderna och det är det, men tro mig, vi har haft våra jobbiga stunder också. Att vakna 05.30 även på semestern, och ha en hyperaktiv kille med sig som vill utforska varenda del av världen dygnet runt, är inte alltid det man fantiserar om när det gäller semester. Men vi har det väldigt kul och Henning är underbar! Moa också :) Jag älskar min familj!

Lämna en kommentar