8
sep
2014
0
Lovsång första skoldagen

Skolstart!

Idag var första skoldagen för mig och de ca 1 200 förstaårseleverna på Bethel School of Supernatural Ministry 2014/15. De flesta undervisningspass hålls gemensamt på The Civic Auditorium i Redding måndag till torsdag. Under förmiddagar och sena eftermiddagar delar vi upp oss i mindre grupper.

Det är omöjligt att beskriva känslan när jag kom in i salen där lovsången redan pågick. Tänk dig tusen personer som under lång tid bett, planerat och längtat efter det här året där de ska få vara med om allt som händer här borta. Många har investerat mycket, kanske sålt allt man ägde. Hälften av studenterna har flyttat runt halva jorden. Idag började det och förväntan var enorm!

Jag hade gåshud redan när jag gick genom korridorerna. Jeremy Riddle ledde lovsången och det var den mest hängivna sång jag varit med om så här långt. Det var som att all förväntan exploderade i salen under den knappa timmen som vi sjöng och prisade Jesus tillsammans. Då många hade köat timmar innan mig fick jag stå lite längre bak idag. Det är inte riktigt som jag är van vid från Chalmers. Ska man få bra platser i den här skolan behöver man vara på plats ett bra tag innan det börjar. Både Kris Vallotton och Bill Johnson, som tillsammans grundade BSSM, var med och delade riktigt bra undervisning. Bra introduktion om ”core values” för skolan och kyrkan. (Finns tyvärr inget bra svenskt ord för ”core value” men det handlar om grundvärderingar och prioriteringar, vilka vi är, vad vi tror på och längtar efter.)

Meet & greet och inregistrering

Tidigare i veckan var jag, Moa och Henning på ett välkomstkalas för min grupp. Ledarna för skolan har bett för varje person och varje ansökan och försökt dela in grupperna för att få en bred mångfald i både nationaliteter och åldrar. I min grupp på 65 personer har jag än så länge hittat bara en annan person från Skandinavien. Pastorn och ledarna har bett specifikt för varje elev i gruppen om dennes speciella roll och uppdrag i gruppen. Under inregistreringen i fredags fick jag också efter jag gått igenom alla stationer med information, passkopiering etc. möta mina närmsta ledare. De bad och profeterade över mig och därefter fick jag ett personligt brev med uppmuntran om hur de tror att Gud kommer möta mig under året. Det kommer bli ett mycket spännande år!

Holy Ghost

I lördags var det premiär för dokumentären Holy Ghost. Familjen Edsmyr var givetvis på plats! Detta är en film som följer regissören Darren Wilson när han reser världen runt med målet att göra en film som helt leds av den Helige Ande. En mycket sevärd film! Kolla trailern nedan. Brian ”Head” Welch från Korn inledde kvällen tillsammans och Todd White och Jake Hamilton innan filmen visades.

 

För övrigt börjar det praktiska ordna upp sig i vårt nya amerikanska vardagsliv. Lägenheten är äntligen vår och vi flyttar in i början av oktober. Tack för alla böner! Ett boende som ligger på den kanske finaste vägen i Redding :) Amerikanska mobilnummer är ordnade, bilen rullar, och vi börjar lära oss engelska benämningar på matvaror. Moa lagar väldigt god mat! Hon lagar mycket mat till Henning också. Jag är väldigt stolt och glad över henne och att vi är här hela familjen! Känns som jag drömmer ibland fortfarande…

Taggar

- - - - - - -

Du kanske också gillar

Lovsång på BSSM
Jesus, tack för Bethel Church!
Alexander kramar Kris
Examen från BSSM 1st year
Sista officiella skoldagen
Sista dagarna på BSSM
Europa ska bli räddat!
Awakening Europe

4 Svar

 1. ÅsaKing

  Fantastiskt roligt att läsa om ert nya liv !!
  Underbara bilder!!
  Är faktiskt avundsjuk på er !!
  Nu längtar vi att få träffa er ganska snart!! STOOOOR kram!!

 2. Pingback : I Am Revival - Edsmyr.se

 3. Pingback : Studier - Edsmyr.se

 4. Pingback : Sista dagarna på BSSM - Edsmyr.se

Lämna en kommentar