10
aug
2014
0
Havet och vågor i Sverige

Sök först Guds rike…

Nej, sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så skall ni få allt det andra också.

– Jesus (Matteus 6:33)

Jag och Moa har en längan efter att leva ut det här bibelordet. Jobb, vänner, platser och projekt som känns viktigt får aldrig komma i första hand och minska sökandet efter Guds rike. Vi vill leva ett liv där vi är beredda på att vad som helst kan hända. När Guds rike och vilja har första prioritet kan vi lita på att allt vi företar oss samverkar till det bästa.

Att vi nu kan ta med oss Henning och flytta till USA ett år är bara Guds nåd. Det har varit mycket planering och många praktiska insatser. Genom allt har vi upplevt Guds röda tråd och hur allting ”bara fallit på plats”. Sedan vi förstod att vi skulle åka har vi har gjort vårt bästa för att nå dit, men det är Gud som lägger pusslet. Vi har haft en rörelse framåt och sedan märkt hur Gud lägger bitarna rätt.

I Jeremia 33:9 står det att Jag skall leda dem där de går bedjande fram. Att umgås med Gud, lyssna till Honom och ständigt vara aktiv och försöka göra det man tror är Hans vilja kommer föra dig på rätta vägar. Du kommer ledas framåt i livet, oftast helt odramatiskt. Du behöver aldrig vara rädd för din framtid. Detta har vi upplevt så många gånger.

Lämna en kommentar