18
okt
2014
1
Alexander studerar Bibeln

Studier

Nu har vi bott en vecka i vår nya lägenhet och vi har det riktigt bra här! Det pratas om att hösten är på väg och man kan köpa pumpor i varenda butik, men det är fortfarande svettigt ute i solen. Däremot känner man skillnad på morgnar och kvällar då det blivit kyligare.

Ända sedan jag slutade dyka upp på Chalmers för en del år sen så har ja saknat att studera. Jag älskar att plugga! Jag visste innan jag började på BSSM att det skulle vara en hel del läsning. Det jag inte var beredd på var de omfattande bokrapporterna och alla övningar kopplade till läsningen. Vi har haft utbildning i hur man läser och noterar för att lära sig mer och få ut så mycket som möjligt av läsningen. Detta är riktigt bra.

Dessa böcker har vi läst / håller på att läsa just nu.

Bibeln

När det gäller bibelläsningen så har vi lektioner kring detta tre dagar i veckan.
Måndagar handlar om ”Grasping God’s Word”. Hur man läser, tolkar och applicerar Bibeln i sitt liv. Vi lär oss att läsa bibelstycken i sin kontext, hur och för vem den är skriven, olika sätt att tolka, osv. Det handlar helt enkelt om få ett grepp om Bibeln för att förstå den bättre.

Tisdagar är det teologi. Inför varje lektion behöver vi läsa in oss i ett speciellt ämne, typ evangelisation och lärljungaskap, frälsningen, Jesu gudomlighet och mänsklighet, etc. Därefter går vi igenom detta på lektionen.

Eftersom det är en ledarskapsskola så ligger fokus på att vi själva ska lära oss hur man läser och forskar i Bibeln, snarare än att lärarna lägger fram rätt och fel. Självklart kommer de med sina egna tankar, men uppmaningen är hela tiden att själva läsa och försöka förstå vad det är Gud vill säga i olika frågor och delar av Bibeln.

Onsdagar har vi också bibelundervisning. Då är det historia, kunskap och praktiska övningar. T.ex. har vi lärt oss att utantill kunna skissa upp Israel och länderna runt omkring, illustrera ordningen och rörelserna kring saker som hände i Bibelns gamla och nya testament, kunna måla upp en tidslinje, placera in bibliska personer och skriva något kort om dessa.

Den största delen av bibelundervisningen hålls av Dann Farrelly och vissa teologilektioner har Kevin Dedmon. Ett av Dan’s motton är ”Ni ska bemästra Bibeln när ni kommer ut härifrån, för ni ska förändra världen!”. (Inser att det låter bättre på engelska, men ändå :)

Läsning och bokrapporter

När det gäller bokrapporter så har det varit ungefär en bokrapport varannan vecka. Bokrapporten innehåller ett kort referat, beskrivning av vilka delar som man speciellt tyckte var bra i boken och varför, ställen/punkter där man kanske inte är överens med författaren, samt hur boken har påverkat mitt liv som kristen.

Samtidigt som vi läser böckerna får vi ofta undervisning i ämnet i skolan. Ibland av författaren, när det är någon av pastorerna här i Bethel Church som skrivit boken. T.ex. ”Basic Training for the Prophetic Ministry” läste vi samma vecka som Kris Vallotton hade temaveckan om den profetiska tjänsten. En för övrigt spännande vecka där Gud överraskade flera gånger. Bland annat blev jag ”lurad” att stå upp och profetera över mig själv i vår Revival Group i onsdags. Men det var klockrent!

Sammanfattningsvis så är studierna och studietakten över förväntan och jag har redan lärt mig väldigt mycket. Tyvärr har jag inte fullt så mycket tid som jag skulle kunna lägga på detta, så vissa böcker läser jag snabbare än vad det är tänkt. Bibelplanen vi läser (utöver de vanliga studierna) omfattar ca 50% av Bibeln under året och varje vecka behöver vi vara i fas även med detta.

Ikväll ska jag och Moa på dejt igen :) Det blir middag och BIO för första gången här! Avslutar med ett par bilder på Hennings rum som min fantastiska fru har börjat inreda.

Lämna gärna en kommentar här »

Taggar

- -

Du kanske också gillar

Lovsång på BSSM
Jesus, tack för Bethel Church!
Alexander kramar Kris
Examen från BSSM 1st year
Sista officiella skoldagen
Sista dagarna på BSSM
Förbereder ledarskap

Lämna en kommentar